مقررات وظیفه عمومی کنکور سراسری سال 1402
** دانشآموزانی که در سن ۱۷ سالگی و قبل از سن مشمولیت موفق به دریافت دیپلم میشوند، چنانچه حداکثر تا شش ماه پس از رسیدن به سن مشمولیت (۱۸ سالگی تمام) وارد دانشگاه شوند، مجاز به ادامه تحصیل هستند؛ در غیر این صورت به دلیل ورود به غیبت، مجاز به ادامه تحصیل نخواهند بود؛ مگر اینکه در مهلت شش ماه، خود را معرفی کرده و بدون غیبت به خدمت اعزام یا دارای برگ اعزام بدون غیبت باشند.
** مشمولان غایب مجاز به ادامه تحصیل نیستند و در صورت شرکت در آزمون و قبولی در آن، معافیت تحصیلی برای آنان صادر نمیشود و دانشگاهها مجاز به ثبتنام از آنها نیستند.
** معافیت تحصیلی برای هر مقطع تحصیلی فقط یک بار صادر میشود. بنابراین فارغالتحصیلان مشمول هر مقطع، مجاز به تحصیل مجدد در همان مقطع نیستند. ضمن اینکه فارغالتحصیلان مشمول مقطع کاردانی مجاز به شروع به تحصیل در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته نیستند و فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی مشمول هم مجاز به شروع به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری پیوسته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی نیستند. فارغ التحصيلان مشمول مقطع كاردانی فقط می توانند در رشته هایی در مقطع كارشناسی پيوسته تحصيل نمايند كه برابر اعلام وزارتخانه های علوم و بهداشت، آن رشته (رشته تحصيلی مقطع كاردانی)، مقطع كارشناسی ناپيوسته بالاتر ندارد.
** دانشجويان مشمول انصرافی در صورتی كه در سنوات اوليه تحصيلی، انصراف داده و همچنين از تاريخ انصراف آنان در دانشگاه و رشته قبلی تا زمان پذيرش در دانشگاه و رشته جديد بيش از يك سال سپری نشده باشد. مضافاً مشروط به اينكه قبلاً (از تاريخ 1390/8/22به بعد) از امتياز يك بار انصراف استفاده نكرده باشند. (داوطلب مشمول، در طول دوران تحصیل از مقطع دیپلم تا دکتری، فقط یکبار می تواند انصراف بدهد.)
** دانشجویان مشمول اخراجی دانشگاه ها هم تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نمیشوند به جز افرادی که قبل از ورود به سن مشمولیت اخراج شدهاند.
** كاركنان وظيفه (سربازان حين خدمت) مجاز به تحصيل همزمان با انجام خدمت نيستند. اين افراد در صورت قبولی در دانشگاه و داشتن شرايط ادامه تحصيل، از خدمت ترخيص خواهند شد. همچنین ترخیص سربازان حین خدمت صرفاً برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی و بالاتر مجاز بوده و ترخیص آنان برای تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نیست.
** دانشجویان مقاطع کارشناسی و بالاتر پیوسته که با دریافت مدرک مقطع پایینتر از ادامه تحصیل انصراف یا اخراج میشوند، تا پایان خدمت دوره ضرورت یا دریافت معافیت دائم، مجاز به ادامه تحصیل نیستند مگر اینکه در سقف مجاز سنوات تحصیلی اولیه مقطع فارغ التحصیل شده باشند تا مجاز به ادامه تحصیل در مقطع بالاتر شناخته می شوند.
** سقف سنوات مجاز تحصیل برای مشمولان در مقاطع:
- کاردانی پیوسته و ناپیوسته: ۲٫۵ سال
- کارشناسی ناپیوسته: ۳ سال
- کارشناسی پیوسته: ۵ سال
- کارشناسی ارشد ناپیوسته: ۳ سال
- کارشناسی ارشد پیوسته: ۶ سال
- دکترای ناپیوسته: ۶ سال
- دکترای پیوسته: ۸ سال
پارسا پروجکت مشاور آموزشی شما از دوره اول آموزش متوسطه تا کارشناسی ارشد ناپیوسته