شرایط ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی برای کنکور ۱۴۰۳

شرایط ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی برای کنکور ۱۴۰۳

شرایط ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی برای کنکور ۱۴۰۳


براساس مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، نمرات دانش‌آموزان در دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر قطعی دارد البته کنکور نیز همچنان باقی است.

در کنکور 1403 دانش‌آموزان علاوه بر کنکور باید در امتحانات نهایی پایه دوازدهم نیز شرکت کنند و کنکور و امتحانات نهایی هر کدام سهم 50 درصدی در پذیرش دانشگاه‌ها دارند.

به تدریج تا سال 1406، سهم سوابق تحصیلی به 60 درصد می‌رسد، با این حال کنکور همچنان باقی بوده و سهم 40 درصدی خواهد داشت.
طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، داوطلبان کنکور فرصت ترمیم نمرات امتحانات نهایی را دارند و داوطلبان فارغ‌التحصیل قبل از سال 1384 نیز باید با حضور در امتحانات نهایی نسبت به ایجاد سوابق تحصیلی مورد نیاز در رشته تحصیلی خود اقدام کنند.

داوطلبان برای ثبت‌نام در امتحانات ترمیم نمره و ایجاد سوابق تحصیلی باید به سامانه my.medu.ir مراجعه کنند که از قسمت ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی امکان انتخاب دروس اختیاری را خواهید داشت.

هم‌اکنون شیوه نامه اجرایی نحوه ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمرات امتحانات نهایی دوره دوم متوسطه ابلاغ شده است.

براساس این شیوه‌نامه؛

ایجاد سابقه تحصیلی عبارت است از: شرکت افراد واجد شرایط و فاقد سابقه تحصیلی در امتحانات دروس نهایی.

ترمیم نمره: شرکت مجدد افراد واجد شرایط و دارای سابقه تحصیلی در امتحانات دروس نهایی.

دروس موثر: دروس نهایی که براساس نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه می‌شود.

نمره کل سابقه تحصیلی: میانگین وزنی نمرات تراز شده دروس عمومی و تخصصی.

چه افرادی برای ایجاد سابقه تحصیلی اقدام کنند؟

دانش‌آموزان شاخه نظری شاغل به تحصیل در پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم با شرکت در امتحانات نهایی نوبت خرداد ماه سابقه تحصیلی برای گروه آزمایشی متناظر با رشته تحصیلی خود را ایجاد کنند.

سایر افراد که سابقه تحصیلی ندارند می‌توانند صرفاً برای دروس موثر یک گروه آزمایشی اصلی و یک گروه آزمایشی غیراصلی با رعایت موارد زیر ایجاد سابقه کنند.

1. دانش‌آموزان پایه یازدهم که تغییر رشته داده‌اند باید نسبت به ایجاد سابقه در دروس موثر باقیمانده از پایه دهم (رشته در حال تحصیل) اقدام کنند.

2. دانش‌آموزان پایه دوازدهم در صورت انتخاب گروه آزمایشی غیرمتناظر با رشته تحصیلی خود می‌توانند در دروس نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم آن گروه آزمایشی ایجاد سابقه کنند.

3. در صورت تداخل زمانی آزمون درس انتخابی برای ایجاد سابقه تحصیلی با آزمون درس رشته تحصیلی، متقاضی باید در آزمون درس انتخابی در خردادماه و آزمون درس رشته تحصیلی خود در شهریور ماه شرکت کنند (وضعیت این درس در خرداد ماه به عنوان غیبت موجه ثبت می‌شود).

4. دانش‌آموزان مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور، ایثارگران و داوطلب آزاد که در آزمون دروس نهایی نوبت دی و شهریور ماه شرکت کرده‌اند به شرط کسب حدنصاب قبولی در نوبت‌های مذکور باید در خرداد ماه صرفاً در آزمون ایجاد سابقه آن دروس شرکت کنند.

شرایط ایجاد سابقه تحصیلی دانش‌آموزان هنرستانی

5. دانش‌آموزان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش پایه‌های دهم (صرفاً دروس نهایی پایه دهم)، یازدهم (دروس نهایی پایه دهم و یازدهم) و دوازدهم (دروس نهایی پایه دهم، یازدهم و دوازدهم) می‌توانند در یک گروه آزمایشی اصلی و یک گروه آزمایشی غیراصلی مورد تقاضا برای ایجاد سابقه تحصیلی شرکت کنند.

6. تمام فارغ‌التحصیلان شاخه نظری دیپلم تا قبل از 1384 و پیش دانشگاهی قبل از سال 1391.

7. دانش‌آموزان و فارغ‌التحصیلانی که سوابق تحصیلی آنها منقضی شده است.

8. فارغ‌التحصیلان شاخه نظری داوطلب شرکت در گروه آزمایشی غیرمتناظر با رشته تحصیلی خود.

9. فارغ‌التحصیلان شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش دوره متوسطه.

10. فارغ‌التحصیلان مدارس بین‌الملل و دارندگان گواهینامه معادل دوره متوسطه.

11. طلاب حوزه‌های علمیه که دارای مدرک سطح یک حوزوی هستند صرفاً در دروس موثر گروه آزمایشی علوم انسانی 2.

12. سایر فارغ‌التحصیلان و دانش‌آموزان دوره متوسطه فاقد تمام یا بخشی از سوابق تحصیلی.

مشمولان ترمیم نمره چه افرادی هستند؟

تمام افرادی که دارای سابقه تحصیلی هستند، اعم از دانش‌آموزان و هنرجویان پایه‌های یازدهم و دوازدهم و فارغ‌التحصیلان شاخه‌های نظری، فنی و حرفه‌ای و کاردانش صرفاً برای دروس موثر یک گروه آزمایشی اصلی و یک گروه آزمایشی غیراصلی.

متقاضیان می‌توانند برای ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره دروس مورد نظر خود را صرفاً در نوبت خرداد ماه انتخاب و در آزمون شرکت کنند.

هزینه ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره برای هر درس مطابق مصوبه هیئت وزیران دریافت می‌شود.

ترمیم نمره و ایجاد سابقه فقط یک‌بار

هر متقاضی صرفاً یک‌بار مجاز به ایجاد سابقه و یک‌بار ترمیم نمره برای هر درس است.

براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش به افرادی که قبل از ابلاغ این مصوبه (1402.5.8) از فرصت ترمیم نمره استفاده کرده‌اند اجازه داده می‌شود، یک‌بار دیگر نمرات امتحانات نهایی دروس مورد نظر خود را ترمیم کنند بنابراین امکان ترمیم نمرات برای افرادی که پیشتر نسبت به ترمیم نمره اقدام کرده‌اند در امتحانات نوبت خرداد ماه فراهم است.

ثبت‌نام مجدد از متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره که درسی را انتخاب کرده‌اند اما در آزمون آن شرکت نکردند (غیبت موجه یا غیرموجه) بلامانع است.

نمرات در کارنامه ثبت نمی‌شود

نمرات ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره صرفاً به عنوان سابقه تحصیلی اعتبار خواهد داشت و در کارنامه تحصیلی افراد منظور نخواهد شد.

فرایند ثبت‌نام و اعلام نتیجه نهایی آزمون‌های ایجاد سابقه تحصیلی یا ترمیم نمره بدون مراجعه حضوری به مدرسه و به صورت الکترونیک از طریق پنجره واحد خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش (my.medu.ir) انجام می‌شود.

برای هنرجویانی که در امتحانات نهایی دروس موثر در گروه آزمایشی هنر و مربوط به رشته تحصیلی خود شرکت می‌کنند، نمرات کسب شده در کارنامه تحصیلی ثبت می‌شود.

نمره صفر برای دروسی که سابقه تحصیلی ندارد

سهم نمره کل سابقه تحصیلی قابل جایگزینی با آزمون اختصاصی (سراسری) نیست لذا تمام داوطلبان فاقد سابقه تحصیلی یا دارای سابقه تحصیلی ناقص باید نسبت به ایجاد سابقه تحصیلی از طریق شرکت در امتحانات نهایی که وزارت آموزش و پرورش برگزار می‌کند، اقدام کنند. در غیر این صورت برای هر درس که سابقه تحصیلی وجود نداشته باشد، نمره خام صفر لحاظ می‌شود (این نمره پس از تبدیل به نمره تراز در نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه خواهد شد).

در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی، نمره تراز ملاک عمل است بنابراین نمرات خام آزمون (نمرات در بازه صفر تا 20) ابتدا به نمرات تراز تبدیل و سپس با در نظر گرفتن ضرایب مصوب شورای سنجش و پذیرش دانشجو به صورت نمره کل سابقه تحصیلی محاسبه می‌شوند.

درباره نمرات تراز و نمره کل سابقه تحصیلی توجه به موارد زیر نیاز است:

نمره صفر در صورت غیبت در امتحانات نهایی

غیبت در آزمون نهایی خردادماه (موجه یا غیر‌موجه) به منزله درج نمره خام صفر در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی است.

در هر سال برای هر داوطلب پنج نمره کل به تفکیک 5 گروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان‌های خارجه محاسبه و از بین آنها نمره کل مربوط به گروه یا گروه‌های آزمایشی انتخابی داوطلب ملاک عمل قرار می‌گیرد.

تراز چگونه محاسبه می‌شود؟

تراز نمره کل سابقه تحصیلی یک مرتبه در هر سال اعلام و صرفاً برای پذیرش در همان سال معتبر است و برای سال‌های بعد با توجه به جمعیت داوطلبان جدید مجدد محاسبه خواهد شد.

تراز هر یک از دروس سوابق تحصیلی به صورت مجزا در هر درس و سال محاسبه می‌شود به عبارت دیگر تراز یک نمره معین می‌تواند در سال‌های مختلف متفاوت باشد در ضمن سال مدنظر در محاسبه نمره تراز، سال اخذ آزمون است.

برای داوطلبانی که در آزمون ترمیم نمره دروس سوابق تحصیلی شرکت می‌کنند بیشترین نمره تراز هر درس برای محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ می‌شود.
منبع: خبرگزاری تسنیم

۵
از ۵
۹ مشارکت کننده

جستجو در مقالات