آشنایی با مقاطع تحصیلی دانشگاهی

آشنایی با مقاطع تحصیلی دانشگاهی
آشنایی با مقاطع تحصیلی دانشگاهی

کاردانی - دوره 2 ساله - با داشتن مدرک دیپلم

  • کاردانی پیوسته: در کاردانی پیوسته، دانشجویان دروس مربوط به پیش‌دانشگاهی را در دانشگاه می‌خوانند و مربوط به رشته‌هایی است که در سیستم آموزشی نظام قدیم (ترمی واحدی - سالی واحدی)، مقطع پیش دانشگاهی را نداشتند. برای ثبت‌نام در مقطع کاردانی پیوسته، نیازی به شرکت در کنکور سراسری نیست و پذیرش صرفا بر اساس سوابق تحصیلی است. این دوره 2 ساله است.
  • کاردانی ناپیوسته: در کاردانی ناپیوسته دانشجویان باید حتما مقطع پیش‌دانشگاهی را گذرانده باشند و یا دانش‌آموز فنی حرفه‌ای و یا کار دانش نظام جدید یا سیستم آموزشی ۳-۳-۶ باشند. برای ثبت‌نام در مقطع کاردانی ناپیوسته باید در کنکور شرکت کنید، البته دانشگاه آزاد اسلامی و برخی دانشگاه های دیگر ثبت‌نام بدون کنکور بر اساس سوابق تحصیلی هم دارد. این دوره 2 ساله است.

کارشناسی

  • کارشناسی پیوسته: دوره 4 ساله که فرد پس از پایان متوسطه دوم و اخذ مدرک دیپلم و شرکت در کنکور، انتخاب رشته کرده و وارد این رشته ها می‌شود و بعد از گذراندن حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ واحد، مدرک کارشناسی پیوسته خود را اخذ می‌کند. البته اغلب رشته های کارشناسی پیوسته بدون آزمون هستند و پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی صورت می گیرد.
  • کارشناسی ناپیوسته: دوره 2 ساله که ابتدا باید مدرک کاردانی خود را گرفته و پس از شرکت در کنکور کاردانی به کارشناسی، وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته شوند. البته اغلب رشته های کارشناسی ناپیوسته بدون آزمون هستند و پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی صورت می گیرد.

کارشناسی ارشد

  • کارشناسی ارشد پیوسته: مختص یک‌سری رشته‌های خاص اعم از رشته‌های مربوط به قوه قضاییه، وزارت دفاع و برخی از رشته‌های مربوط به علوم و معارف اسلامی می‌باشد. پذیرش در رشته های مقطع کارشناسی ارشد پیوسته، عموما از طریق شرکت در کنکور سراسری سازمان سنجش آموزش کشور با داشتن مدرک دیپلم یا کاردانی است.
  • کارشناسی ارشد ناپیوسته: برای ورود به این دوره، یکی از روش‌ها شرکت در کنکور کارشناسی ارشد سازمان سنجش آموزش کشور است و دیگری آزمون‌های دوره فراگیر پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی است که یک آزمون جدا در یک تاریخ مشخص حدود تیرماه برگزار می‌شود. برای ورود به رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته داشتن مدرک کارشناسی ضروری است. البته فارغ التحصیلان ممتاز دوره کارشناسی می توانند بدون آزمون در رشته های کارشناسی ارشد ناپیوسته انتخاب رشته کنند.

دکترا

  • دکترای حرفه ای یا عمومی: دکترای حرفه‌ای یا عمومی مختص زیرمجموعه رشته‌های پزشکی (شامل رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی) است و به نوعی معادل کارشناسی ارشد سایر رشته‌ها می‌باشد. با داشتن مدرک دیپلم یا کاردانی و شرکت در کنکور سراسری گروه علوم تجربی سازمان سنجش آموزش کشور، می توان وارد رشته های دکتری حرفه ای شد.
  • دکترای تخصصی: در صورت داشتن مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای، می توان وارد دوره های دکتری تخصصی شد که بالاترین مدرک در ایران است و نیازمند شرکت در کنکور دکتری تخصصی سازمان سنجش آموزش کشور است. البته فارغ التحصیلان ممتاز دوره کارشناسی ارشد می توانند بدون آزمون در رشته های دکتری تخصصی انتخاب رشته کنند.

پارسا پروجکت

parsaproject.ir

۵
از ۵
۳ مشارکت کننده

جستجو در مقالات