دانشآموزان با معدل بالای ۱۹ متقاضی هنرستان/ نبود ظرفیت ثبتنام در هنرستانها
محمدمهدی کاظمی؛ معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه قبل از انقلاب اسلامی فرصت آموزشی برای دانشآموزان دوره ابتدایی 60 درصد بود که اکنون به 98 درصد رسیده است، اظهار کرد: فرصت آموزشی در دوره متوسطه هم 40 درصد بود که امروز به 86 درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه فرصت آموزشی برای دختران پس از انقلاب اسلامی 220 درصد رشد داشت، افزود: بنده در دوران مدرسه در رشته ریاضی درس خواندم و در دانشگاه رشته دبیر برق دانشگاه رجایی را انتخاب کردم، اگرچه علاقمند به تحصیل در هنرستان بودم اما این موضوع محقق نشد و خانواده تأکید داشتند چون درسم خوب است باید حتماً به رشته ریاضی بروم.
در دنیای امروز مهارت مهم است نه مدرک
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش گفت: هماکنون وضعیت متفاوت است و اکثر خانوادهها به این نتیجه رسیدند که در دنیای امروز مدرک تحصیلی ملاک نیست و مهارت مهم است.
وی با اشاره به اینکه طرح آموزش همراه با تولید را در هنرستانها اجرا میکنیم، عنوان کرد: دانشآموزان هنرستانی در کنار آموزش مهارت هم فرا میگیرند، به عنوان مثال در رشته طراحی دوخت تولید لباس دارند بنابراین امکان فروش تولیدات توسط دانشآموزان یا هنرستان فراهم است و میتوانند درآمد هم داشته باشند.
دانشآموزان با معدل بالا متقاضی هنرستان
کاظمی ادامه داد: سال گذشته از سوی دانشآموزان با معدل 19 به بالا تقاضای بسیاری برای ثبتنام در هنرستان داشتیم اما ظرفیت هنرستانها تکمیل بود و نتوانستیم از آنها ثبتنام کنیم.
وی درباره اینکه تأثیر سوابق تحصیلی در پذیرش دانشگاهها بر خلاف عدالت آموزشی است، گفت: در کنکور 1402 با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی شاهد رتبههای تک رقمی در مناطق خاص بودیم، در مناطق محروم که شاید از زمان برگزاری کنکور، فردی در رشته پزشکی قبول نشده بود، قبولی رشته پزشکی داشتیم، به عنوان مثال امسال در منطقه بشاگرد قبولی رشته پزشکی داشتیم.
کاظمی ادامه داد: امسال شاهد این بودیم که با تأثیر قطعی سوابق تحصیلی، دانشآموزان مناطق دو و سه آموزشی درصد بیشتری از رتبههای زیر هزار را کسب کردند و این یعنی عدالت آموزشی محقق شده است.
مطالعه عمیق کتابهای درسی شرط موفقیت در امتحانات نهایی
وی با بیان اینکه اگر دانش آموزان کتابهای درسی خود را خوب مطالعه کنند به راحتی میتوانند در امتحانات نهایی نمره خوب و قابل قبول کسب کنند، گفت: شیوه مطالعه مهم است، در گذشته تمرکز دانشآموزان بر کنکور و روشهای تستی بود اما در حال حاضر تمرکز بر این است که محتوای کتابهای درسی را عمیق مطالعه کنند از این رو امتحان نهایی برای دانشآموزی که کتاب را خوب مطالعه کرده باشد، سخت نیست و راحت است.
فرصت ترمیم نمره فقط یک بار است
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش درباره فرصت ترمیم نمره برای دانشآموزان و فارغالتحصیلان بیان کرد: داوطلبان کنکور باید در دروس مشخص سابقه تحصیلی ایجاد کنند. درواقع نمره دروس امتحانات نهایی داوطلبان به عنوان سابقه تحصیلی برای آنها است، اگر دانشآموز نمره دلخواه را کسب نکرد برای یک بار فرصت ترمیم نمره در تمام دروس را دارد.
کاظمی ادامه داد: اگر فردی قبل از سال 84 دیپلم گرفته است و سابقه تحصیلی ندارد، میتواند یک بار در امتحانات نهایی شرکت کرده و ایجاد سابقه تحصیلی کند و یک بار هم فرصت ترمیم نمره داشته باشد.
منبع: خبرگزاری تسنیم