چند توصیه برای انتخاب کتاب‌ های کمک درسی

چند توصیه برای انتخاب کتاب‌ های کمک درسی
چند توصیه برای انتخاب کتاب‌ های کمک درسی

قبل از هر چیز باید بدانید چه می‌‌خواهید. یک منبع برای آموزش؟ پرسش‌‌ های چهار گزینه‌‌ ای، منبع پرسش‌‌های تشریحی؟ سطح آموزشی كتابی كه می‌‌خواهید را مشخص کنید. در سطح کتاب درسی باشد یا بالاتر از آن؟ حالا باتوجه به نکات زیر كتاب دلخواه‌ تان را تهیه كنید.

1. فصل‌‌ بندی و ترتیب مطالب کتاب باید شبیه کتاب درسی باشد. هر فصل نیز به بخش‌‌ های کوچک‌ تری تقسیم شده‌‌ باشد تا با تدریس هر بخش کوچک، بتوان تمرین‌‌ های آن را انجام داد. اما اگر مباحث کلی باشند باید برای استفاده از آن تا تمام شدن تدریس آن فصل صبر کرد.

2. حجم کتاب باید متناسب و منطقی باشد در برخی از کتاب‌‌ ها وجود مطالب اضافی موجب حجم غیرمتعارف آن می‌‌شود که مطالعه آن وقت و انرژی بیش از حد نیاز را می‌‌طلبد. برای مثال اثبات قضیه‌‌ ها و تمرین‌‌ هایی که در کتاب درسی صرفاً مطرح شده‌‌ اند در برخی کتاب‌‌ ها به تفصیل اثبات شده‌‌اند که اغلب در آزمون‌‌ ها کاربردی ندارند و صرفاً حجم کتاب را زیاد می‌‌کنند.

3. نوشتار کتاب از اهمیت زیادی برخوردار است. بخش‌‌ هایی از کتاب را مطالعه کنید و میزان سادگی نوشتار و روان بودن آن‌‌ را ارزیابی کنید.

4. استفاده از علامت‌‌ های راهنما در کنار پرسش‌ ها برای مشخص کردن سطح دشواری آن‌‌ ها یا متمایز كردن مطالب فراتر از کتاب درسی بسیار مهم است و امتیازی برای کتاب محسوب می‌شود.

5. اگر کتاب را برای امتحان نهایی یا یک امتحان تشریحی می‌خواهید، مراقب تعداد سؤال‌ های چهار گزینه‌ ای باشید و بالعکس اگر برای آمادگی در آزمون چهار گزینه‌‌ ای از کتابی استفاده می‌‌کنید بهتر است حجم سؤال‌ های تشریحی كتاب خیلی زیاد نباشد.

6. استفاده از شکل و تصویر برای ماندگاری بیش‌ تر مطالب در ذهن یا ارائه سؤال‌ های متداولی که اغلب هنگام تدریس، توسط دانش‌‌ آموزان مطرح می‌‌شود یا نکات مفید مشاوره‌‌‌‌ای و شیوه صحیح خلاصه‌‌ نویسی یا هر ابتکار و خلاقیتی که نویسنده از آن بهره برده باشد از نکاتی است که امتیاز کتاب را برای انتخاب، بالا می‌‌ برد.

7. برای هر درس بیش‌ تر از یك منبع آموزشی تهیه نكنید. چون خرید كتاب‌ های زیاد شما را مضطرب می‌كند زیرا دائماً احساس می‌كنید كه مطالب و كتاب‌ های زیادی را نخوانده‌ اید. بیش تر مطالب این كتاب‌ ها مشترك اند و مطالعه‌ همه‌ آن‌ ها وقت شما را تلف می‌ كند.

8. گاهی معلمان مجموعه سؤال‌های متنوعی در اختیار شما قرار می‌‌ دهند كه نیازتان را به كتاب كمك آموزشی برطرف می‌ سازد. در این صورت نیازی به كتاب كمك آموزشی اضافی نیست و كافی است از این جزوات و نمونه سؤال‌ های ارائه شده استفاده كنید.

برای تهیه كتاب، در کنار همه‌‌ این نکات مشورت با یک مشاور تحصیلی یا معلم با تجربه که با سطح علمی شما آشناست و كتاب موجود در بازار را به خوبی می‌ شناسد، کار بسیار مفیدی است. سعی کنید به دنبال کشف کتاب‌‌ هایی باشید که برای نیاز شما نوشته شده‌‌ اند.

منبع: تبیان


پارسا پروجکت مشاور آموزشی شما از دوره اول آموزش متوسطه (پایه هفتم) تا دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته

 www.parsaproject.ir


 

۵
از ۵
۱۴ مشارکت کننده

جستجو در مقالات