افزایش ۲۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان

افزایش ۲۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان

افزایش ۲۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه فرهنگیان


رضا مراد صحرایی؛ وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که وضعیت زیرساخت‌های دانشگاه فرهنگیان به‌ویژه در بحث فضا و خوابگاه و از سوی دیگر اعضای هیئت علمی چگونه است؟ ضعف زیرساخت‌ها در دانشگاه فرهنگیان بر تربیت معلمان مورد نیاز (23 هزار معلم در سال) چه تأثیری دارد؟ اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان نرم‌افزار تربیتی نظام تعلیم و تربیت کشور است. رهبر انقلاب، این دانشگاه را مرکز ثقل نظام آموزش و پرورش کشور دانستند.

وی افزود: طبق نظر تعلیم و تربیتی رهبر انقلاب هیچ فردی نباید وارد آموزش و پرورش شود مگر آنکه از مسیر دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی تربیت شده باشد.

صحرایی بیان کرد: مسئله پیش روی ما از زمان تأسیس دانشگاه فرهنگیان تاکنون دوگانه تربیت معلم یا تأمین معلم بوده است. در دولت پیشین برخی از مسؤلان به تأمین معلم اعتقاد داشتند از این رو تأکید داشتند، معلمان را می‌توان از فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های دیگر و با یک دوره مهارتی تأمین کرد.

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این دوره مزایا و معایبی دارد، اما بنده معتقدم معلم ابتدا خودش باید تربیت شده باشد تا بتواند تربیت کند و نقش او صرفاً انتقال اطلاعات نیست بلکه معلم در هر رشته‌ای که باشد مربی و الگوی دانش‌آموزان است، بنابراین معتقدم، معلمان باید تربیت شوند تا بتوانند خوب تربیت کنند.

صحرایی بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان بر اساس دیدگاه تربیت معلم تأسیس و این امر در اساسنامه آن به صراحت قید شده است. هم‌اکنون استانداردهای این دانشگاه نسبت به سایر دانشگاه‌های دیگر  چه در سرانه‌های فضاهای آموزشی و چه در نسبت استاد به دانشجو، نیاز به اقدامات بسیاری دارد.

وی مطرح کرد: بنده  زمانی که دانشگاه فرهنگیان را تحویل گرفتم نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه یک به 111 بود، با جذب گسترده اساتید جدید هم‌اکنون این نسبت به زیر 90 رسیده است و برنامه ما تقویت بیشتر دانشگاه فرهنگیان است، مهم‌ترین اقدامی که در این رابطه انجام شد مصوبه 879 شورای عالی انقلاب فرهنگی در 20 اردیبهشت امسال بود.

وزیر آموزش و پرورش افزود: مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه فرهنگیان از سال آینده آزمون اختصاصی خواهد داشت و نظام جذب استاد و هیئت علمی آن کاملاً اختصاصی خواهد بود، هیئت مرکزی جذب مستقل برای آن تعیین خواهد شد همچنین محتوای درسی و برنامه آموزشی آن متناسب با ماموریت‌ها به طور جدی متحول خواهد شد.

وی تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه به موضوع دانشگاه فرهنگیان به طور ویژه توجه شده است و مطابق این برنامه سالانه 25 درصد به سرانه جذب دانشجوی آن اضافه خواهد تا بتواند تمام نیاز کشور را متناسب با خروجی آموزش و پرورش تأمین کند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

 

۵
از ۵
۸ مشارکت کننده

جستجو در مقالات