آشنایی با دوره فراگیر دانشگاه پیام نور

* روش‌های پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور:
1) کنکور سراسری

2) دوره‌های فراگیر

3) بدون آزمون در مقطع کارشناسی (صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی)

** پذیرش از طریق کنکور سراسری:

دانشجویان این دوره‌ها از طریق آزمون سراسری وزارت علوم که توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار می‌شود، در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی پذیرفته می‌شوند. در این نوع پذیرش که جزئیات آن در دفترچه راهنمای ثبت‌نام کنکور(اعم از کنکور کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) منتشر می‌شود، مبلغی با عنوان «علاقه‌مندی به شرکت در گزینش رشته‌های تحصیلی دانشگاه پیام نور» اخذشده و داوطلب پس از انتخاب رشته می‌تواند در دانشگاه پیام نور تحصیل کند.

** پذیرش از طریق کنکور سراسری فراگیر:

دانشگاه پیام نور این مجوز را دارد که علاوه بر پذیرش از طریق آزمون سراسری، از طریق دوره‌های فراگیر برای مقطع کارشناسی ارشد نیز دانشجو می‌پذیرد. بد نیست بدانید که دوره‌های فراگیر در مقطع کارشناسی از بهمن ماه 90 به بعد حذف شده است، بنابراین پذیرش در مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور از دو طریق کنکور سراسری و یا بر اساس سوابق تحصیلی داوطلب انجام می‌شود.

* منظور از دوره «دانش پذیری» چیست؟

در سیستم فراگیر دانشگاه پیام نور ادامه تحصیل در هر رشته‌ای که داوطلب علاقه تحصیلی آن را داشته باشد بدون توجه به زمینه تحصیلی قبلی وی امکان پذیر است. داوطلبان جهت سنجش میزان توانمندی‌ها و آمادگی تحصیلی خود در رشته موردعلاقه به عنوان «دانش پذیر» ثبت‌نام می‌نمایند. سپس دوره‌های آموزشی و آمادگی تعدادی از واحدهای درسی رشته انتخابی خویش را به صورت حضوری و یا مکاتبه‌ای گذرانده و با کسب آمادگی‌های علمی لازم در آزمون پایان نیمسال دانش‌پذیری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور به صورت سراسری برگزار می‌شود، شرکت می‌نمایند. داوطلب درصورت کسب حد نصاب‌های علمی لازم در آزمون، از وضعیت «دانش‌پذیری» به وضعیت «دانشجویی» تبدیل وضعیت یافته و تحصیل وی در دانشگاه پیام نور به صورت دانشجو در نیمسال دوم دانشگاه در رشته تحصیلی انتخابی میسر خواهد بود.

* وجه تمایز دوره فراگیر چیست؟

همانطور که گفته شد برخی داوطلبان از طریق آزمون دوره‌های فراگیر و برخی از طریق کنکور سراسری موفق به پذیرش در دانشگاه پیام نور می‌شوند. پایگاه اطلاع‌رسانی یکی از واحدهای دانشگاه پیام نور درباره تفاوت پذیرش از طریق آزمون دوره‌های فراگیر و کنکور سراسری نوشته است: «هر دو گروه برای ورود به دانشگاه از طریق سازمان سنجش آموزش کشور پذیرش می‌شوند و از معافیت نظام وظیفه، برخوردار هستند. برنامه‌های درسی هر دو گروه مشابه بوده لیکن پذیرفته‌شدگان فراگیر یک نیمسال تحصیلی جلوتر بوده و واحدهای نیمسال اول تحصیلی را در دوره دانش‌پذیری گذرانده و در امتحانات ورودی نمره لازم را کسب کرده‌اند. همچنین اعتبار مدارک فارغ‌التحصیلان هر دو گروه برای ادامه تحصیل و اشتغال یکسان است

بنابراین در دوره‌های فراگیر چند ویژگی وجود دارد که عبارتند از:

- در کنکور ارشد فراگیر باید دروس ترم اول دوره کارشناسی ارشد را بخوانید و آزمون دهید ولی در آزمون کارشناسی ارشد سراسری و آزاد باید از منابع مقطع کارشناسی جهت آمادگی در آزمون استفاده نمایید.

- پس از قبولی در کنکور فراگیر تمام دروسی که در کنکور امتحان داده‌اید جزو واحدهای پاس شده دوره کارشناسی ارشد شما قرار می‌گیرد و شما در ترم دوم ادامه خواهید داد. ولی در آزمون سراسری پس از قبولی باید دروس ارشد را از ترم اول شروع به پاس کردن کنید.

* سایر نکات درباره تحصیل در دانشگاه پیام نور

در ادامه برخی از نکات مهمی که خوب است داوطلبان کنکوری، درباره دانشگاه پیام نور و دوره‌های مختلف آن بدانند را در قالب پرسش و پاسخ یادآوری می‌کنیم:

- سوال: شرایط انتقال از دانشگاه پیام نور به غیرانتفاعی به چه صورت است؟

پاسخ: گذراندن حداقل یک ترم لازم است.

- سوال: میانگین نمره کل جهت دانش آموختگی چند است؟

پاسخ: میانگین کل جهت دانش آموختگی نمره 12 است.

- سوال: آیا دانشجویان پذیرفته‌شده از طریق بدون آزمون می‌توانند تغییر رشته بدهند؟

پاسخ: این دانشجویان مجاز به تغییر رشته نیستند، در صورت تقاضای تغییر رشته می‌توانند از طریق پذیرش مجدد در دانشگاه در رشته موردنظر تحصیل نمایند.

- سوال: آیا حضور در کلاس‌های دکتری پیام نور اجباری است؟

پاسخ: بلی، دوره دکتری به صورت حضوری برگزار می‌شود.

- سوال: آیا دانشجویان دکتری پیام نور می‌توانند از وام استفاده نمایند؟

پاسخ: بلی، همانند دانشجویان سایر مقاطع می‌توانند از وام تحصیلی استفاده نمایند.

- سوال: کلاس‌های دانشگاه پیام نور، چه روزهایی تشکیل می‌شود؟

پاسخ: تلاش بر آن بوده که در روزهای آخر هفته، مخصوصا پنجشنبه و جمعه تشکیل شود، ولی در سال‌های اخیر کلاس‌ها تقریبا در تمام طول هفته برگزار می‌شود.

- سوال: آیا حضور در کلاس‌های درسی الزامی است؟

پاسخ: خیر، به استثنای دروس عملی و آزمایشگاهی، ضمنا دانشجویان در دروس نظری نیز از 6 نمره فعالیت کلاسی بهره‌مند خواهند شد.

- سوال: آزمون‌های پایان نیمسال تحصیلی دانشگاه چگونه است؟

پاسخ: تستی، تشریحی - تستی، تشریحی

- سوال: آیا دانشجویانی که در کلاس شرکت نکرده‌اند ملزم به پرداخت شهریه هستند؟

پاسخ: دانشجویی که انتخاب واحد نموده اعم از این که در کلاس‌ها و امتحانات شرکت داشته یا نداشته باشد ملزم به پرداخت شهریه ثابت و متغیر است.

منبع: سایت خبرنامه دانشجویان ایران


پارسا پروجکت مشاور آموزشی شما از دوره اول آموزش متوسطه (پایه هفتم) تا دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته

 www.parsaproject.ir


 

۵
از ۵
۱۷ مشارکت کننده

جستجو در مقالات